12 November 2022

Prins Toine d'n Urste is onze nieuwe Prins !

Deze Dorstlustige Hoogheid is in 1963 geboren in Eindhoven, opgegroeid in Valkenswaard en sinds 2002 woonachtig in Heeze. Samen met zijn partner Kim woont hij aan de Geldropseweg in Heeze. Hij is vader van Max, Joep en Kiki; “schoonvader” van Jessica, Lotte en Rick en opa van Jake en Ruby.

Voor Toine is het carnaval niet vreemd. Tijdens de middelbare schoolperiode speelde hij in een dweilorkest in Valkenswaard en struinde hij alle dagen rond. De laatste jaren kom je hem met ’t Inventielke, waar hij sinds 2005 trompet speelt, onder andere tegen in het voorprogramma van de Kraaienvangers en tijdens carnaval in en rondom Heeze.

In het dagelijkse leven is Toine werkzaam als officier bij de Koninklijke Landmacht in Amersfoort. Naast zijn werk en ’t Inventielke is hij, na lang aandringen, lid geworden van wagenbouwersgroep Bouwerij Skôn om hier zijn steentje te gaan bijdragen aan de bouw van de Brabantsedag wagen.

Prins Toine d’n Urste en Kim worden bijgestaan door adjudant Johan en zijn vrouw Josien.

Adjudant Johan heeft zijn jeugd ook doorgebracht in Valkenswaard. Samen met Josien is hij in 1990 verhuisd naar Heeze. Ze hebben 3 kinderen, Ruud, Nick en Birgit, zijn de “schoonouders” van Eline en Vivan en zijn eind 2021 trotse grootouders geworden van Lauren. Sinds 1990 speelt Johan bij ’t Inventielke, is lid van de vriendenclub De Rooie Hoek en is werkzaam als Hoofd Inkoop bij WPS Parking Systems te Eindhoven.

De Prins gaat het komende carnavalsseizoen voorop in de polonaise met het motto:

Loat oew zurge moar efkes vallen,
Dees carnaval goan we wir knallen