Nieuws

Komt dat zien! Boerenbruiloft op zaterdag 4 februari

HEEZE – Het is bijna zover… de boerenbruiloft in Heeze. Op 11 november van het vorig jaar werd de boerenfamilie gepresenteerd aan de Heezer bevolking tijdens het van de Kraaienvangers en komende zaterdag 4 februari zal voor de gehele familie een feestelijke dag worden. Zij worden met gepast vervoer allemaal thuis opgehaald en het boerenbruidspaar zal zaterdagavond 4 februari in de onecht verbonden worden in het Kraaiennest. Zowel de ‘ambtenaar van de burgerlijke stand’ als een ‘pastoor en misdienaar’ zullen met een ludieke act het bruidspaar in de onecht verbinden. Ook de openingsdans van het feest mag natuurlijk niet ontbreken.

Wat is een boerenbruiloft precies?
Een boerenbruiloft is een carnavalstraditie waarbij een familie wordt gevormd en waarbij ze het toneelstuk opvoeren een familie te zijn en samen leven ze toe naar de boerenbruiloft. Tijdens een fantastisch rollenspel wordt het boerenbruidspaar van dat jaar in de onecht verbonden. Bij deze namaak-trouwerij zijn aanwezig degenen, die bij échte boerenhuwelijken vroeger óók aanwezig waren. En dat gebeurt dan in de kleding, die de boerenfamilies uit 1900 bij zon- en feestdagen gewend waren om te dragen. Het bruidspaar, getuigen, ouders, grootouders, bruidsmeisjes... ze zijn er allemaal bij! Jij toch ook?

De tent is zaterdag 4 februari geopend vanaf 20.00 uur en de feestelijkheden en plechtigheden  zullen omstreeks 20.30 uur gaan beginnen. Het belooft een grandioos feest te worden en na de plechtigheden zullen de PartyfrieX komen optreden zodat het dak eraf kan gaan. De entree is gratis en de dresscode is: verkleden mag. Hiermee wordt bijvoorbeeld een boerenkiel, een rode boerenzakdoek, klompen of nostalgische boerenkleding bedoeld... het is allemaal goed. Graag tot ziens op zaterdag 4 februari!

Hoofdsponsoren