Nieuws

Prins Thijs d'n Urste nieuwe Prins der Kraaienvangers

HEEZE – Vrijdagavond, op de elfde van de elfde, vierden de Kraaienvangers de opening van het nieuwe seizoen traditioneel met hun jaarlijkse Prinsenbal. Voordat de nieuwe prins bekend zou worden gemaakt, moest natuurlijk eerst op ludieke wijze afscheid genomen van de huidige dorstlustige hoogheid: Prins Mario d’n 1e en zijn adjudant Rens. Het was een seizoen om nooit te vergeten! Daarna werd Eugene van de Zanden van harte welkom geheten als nieuw raadslid van de Kraaienvangers.   

Terwijl de spanning te snijden was, kwam rond de klok van half elf de 53e prins van de Kraaienvangers ten tonele… PRINS THIJS D’N 1e! 

Thijs Verleg, het brein achter Heeze Leende 24, bracht zijn schooltijd door op de Bergerhof, sleepte in zijn jeugd vele bomen richting de Kerstboomverbranding voor dat éne rolletje drop en zal gedurende het seizoen bijgestaan worden door twee adjudanten. Zomaar enkele tips die de revue passeerden.   

Inmiddels mogen wij je ook verklappen dat hij veertig lentes jong is, net zo lang in Brabant als in Limburg woonde én één van de initiatiefnemers van de nieuwe activiteit op de kalender van de Kraaienvangers - de Boerenbruiloft - is. Gaat er al een lampje branden? Nou vooruit dan, om het af te leren nog één tip: Hij woont in de ‘Rooie Hoek’ en is in het bezit van een rode baret, echter ‘zijn’ kleur is toch écht wel het Heeze Leende 24 - groen.  

Na de bekendmaking werd al snel de eerste polonaise van het nieuwe seizoen ingezet, natuurlijk met Prins Thijs d’n Urste voorop. Hij heeft nu al zin om dit de komende maanden nog veel vaker te mogen doen. Gedurende het seizoen zal hij trouw gevolgd worden door zijn rechterhand Antoinette Klaus, Adjudanten Mark Damen en Léon van Aubel, Vorst Erwin Roeters en Grootvizier Michiel Verhappen.  

Het motto van de Prins voor carnaval 2017 is:
“Samen met de Raad van Elf, maken wij het carnavalsnieuws dit jaar zelf!” 

Na de lancering verscheen dansgroep Enjoy, die een spetterende, nieuwe dans aan de kersverse Prins presenteerde. Waarna er nog tot in de late uurtjes een gezellig feestje is gebouwd.   

De Kraaienvangers wensen Prins Thijs, zijn echtgenote Antoinette en adjudanten Mark en Léon, een heel mooi carnavalsseizoen toe.

Hoofdsponsoren