Nieuws

52e Prins van de Kraaienvangers: Prins Mario d`n 1e

PRINS MARIO D’N 1E, DE NIEUWE PRINS VAN DE KRAAIENVANGERS

Heeze – Zaterdagavond 14 november jl. hielden de Kraaienvangers hun prinsbal. ’t Inventielke had de zaal al lekker opgewarmd, waarna er op ludieke wijze afscheid genomen is van zijne dorstlustige hoogheid Prins Erwin d’n 1e en zijn adjudant André. Ook van Léon van Aubel werd afscheid genomen. Hij kreeg een herinneringsspeld van de voorzitter. Leo van Lierop trad af als vorst en Remy Hurkmans als grootvizier.

Een grote verrassing was de presentatie van de raad. Rob Cremers en Joop Schenkels, twee oud gedienden, zijn weer toegetreden tot de raad. Maar de grootste verrassing was de kleding van de raad. Sinds 1998 presenteren de Kraaien zich in een rood/zwart giletje. Dit jaar is echter het pak en de steek weer geherintroduceerd!

Terwijl de spanning te snijden was, kwam rond de klok van half elf de 52e prins van de Kraaienvangers ten tonele… PRINS MARIO D’N 1e

Mario Appelhof is geen geboren Heezenaar, maar woont al wel bijna 20jaar in de Parel van Brabant. Hij is getrouwd met Nettie en samen hebben ze twee kinderen, Bjorn en Inge.
In het dagelijkse leven is Mario accountmanager en veiligheid coördinator op de afdeling services bij Cofely Zuid Nederland BV in Oisterwijk. 
Hij gaat iedere week biljarten met zijn broers en enkele vrienden. En met zijn vrouw Nettie gaat hij graag met de caravan op vakantie. Muziek luisteren en klussen in en rondom huis doet hij met veel plezier. Met de buurt hebben ze een gezellige club (GBV, Gezellige Buurt Vereniging) waarmee ze regelmatig leuke dingen organiseren en uitstapjes maken.

Al kort nadat ze in Heeze zijn komen wonen, werden zij lid van “t Inventielke waar zij een héél mooie tijd hebben doorgemaakt. Als lid van ’t Inventielke (percussie en later schuiftrombone) kwamen ze in contact met De Kraaienvangers, waar ze met diverse prinsen meegingen naar recepties en muziek maakten in de tent tijdens carnaval en de artiestenavonden. Na gestopt te zijn bij ’t Inventielke werd Mario in 2005 adjudant van Prins Maarten Sprevarius 1e. Hij is daarna nog 6 jaar lid geweest van de raad bij de Kraaien

Nu hij de 52e Prins van de Kraaienvangers is geworden, is er een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Hij wordt bijgestaan door Adjudant Rens Duisters, Vorst Erwin Roeters en Grootvizier Michiel Verhappen.

Het motto van de Prins voor carnaval 2016 is:
“Nie zaniken en gin gezeur, Carnaval vieren met Mario d’n 1e gi altijd veur”

Na de lancering verscheen de geheel vernieuwde dansgroep Enjoy, die een spetterende, nieuwe dans aan de kersverse Prins presenteerde. Waarna er nog tot in de late uurtjes een gezellig feestje is gebouwd.
De Kraaien wensen Prins Mario en zijn adjudant Rens, samen met hun echtgenotes Nettie en Rieky een heel mooi carnavalsseizoen toe.

foto: heeze24.nl

Hoofdsponsoren