Nieuws

Carnaval 2021 in Heeze: geen nieuwe prinsen of grootschalige evenementen

In gezamenlijk overleg tussen de drie Heezer carnavalsverenigingen is besloten om in Heeze geen nieuwe prinsen te presenteren voor het carnavalsjaar 2021. Carnaval zelf zal zonder grootschalige evenementen en in aangepaste vorm gevierd worden.

Vanwege de geldende regels voor het organiseren van evenementen is het voor De Kraaienvangers niet mogelijk om dit jaar hun “Kraaientent” op te bouwen, een locatie waar doorgaans tijdens de carnavalsdagen 1500 carnavalsvierders per dag te vinden zijn en in de 4 weken voorafgaand aan carnaval, de bekende activiteiten als HAA! (Heezer Artiesten Avonden), Seniorenmiddag en Boerenbruiloft plaatsvinden. Wel wordt er bekeken of er in de weken voorafgaand aan carnaval een of enkele activiteiten plaats kunnen vinden.

Carnavalsvereniging de Heibessums is nog aan het bekijken welke activiteiten wel georganiseerd kunnen worden en welke helaas niet. Ook de Heibessums hebben rekening te houden met de dan geldende richtlijnen vanuit het RIVM, welke ook nageleefd gaan worden. Omdat de activiteiten van de Heibessums zich primair op de jeugd van Heeze en omgeving richten willen zij nog niet direct een streep halen door alle activiteiten. Het zal echter geen groots feest worden zoals dat andere jaren gevierd is. Het kan zijn dat sommige activiteiten niet of in aangepaste vorm georganiseerd gaan worden zodat de jeugd toch een feestje kan vieren.

Carnavalsvereniging de Akkertoeters zijn aan het onderzoeken welke activiteiten in de eigen residenties doorgang kunnen vinden en welke activiteiten helaas niet georganiseerd kunnen worden. Houd hiervoor hun website en Facebookpagina goed in de gaten.

We betreuren het ten zeerste dat na de vele evenementen die al afgelast zijn in Heeze, ook de carnaval niet door kan gaan zoals wij dit al jaren gewend zijn. Voor de carnavalsverenigingen staat echter het welzijn van de inwoners van ons mooie dorp voorop en hopen dat we na deze crisis weer in goede gezondheid met elkaar carnaval kunnen vieren.

Agenda

Zaterdag 12 november 2022
Prinsenbal Kraaienvangers
Zaterdag 18 februari 2023
Carnaval 2023

Hoofdsponsoren