Nieuws

Antoin Delphino d’n Urste 54e Prins der Kraaienvangers!

HEEZE – Zaterdagavond, traditioneel op d’n Elfde van d’n Elfde, is tijdens een drukbezocht Prinsenbal in de Hooizolder de nieuwe Prins van de Kraaienvangers bekendgemaakt. Na de vele hints die in de media zijn verschenen gingen al verschillende namen de ronde, maar tot de klok van half elf was de spanning om te snijden.

Uiteindelijk was het grote moment daar en verscheen de 54e Prins der Kraaienvangers ten tonele: PRINS ANTOIN DELPHINO D’N URSTE!

Antoin Dolphijn (45) is een geboren en getogen Heezenaar uit de Engelse Tuin. Zijn basisschooltijd bracht hij door op de Bergerhof, waarna hij succesvol de havo heeft afgerond op het Strabrecht College. Hieruit is een hechte vriendengroep ontstaan genaamd ‘De Klotsbollen’ waarmee Antoin nog regelmatig op stap gaat.

In 1993 leerde hij zijn vrouw Ingeborg kennen en inmiddels zijn ze de trotse ouders van zoon Maikel (16) en dochter Senna (14), vernoemd naar twee van de allergrootste Formule 1-coureurs. Antoin is werkzaam als Field Service & Application Specialist bij Laerdal Benelux. Dit bedrijf is bekend om de reanimatiepop ‘Resusci Anne’ (in de volksmond ook wel ‘Annie’ genoemd), een verwijzing naar een belangrijke tip van afgelopen week: de tekst uit Smooth Criminal van Michael Jackson. Ook de laatste tip “30:2” sloeg op zijn werk: dit staat namelijk voor de juiste verhouding tussen het aantal borstcompressies en het aantal beademingen. Bij degenen die Antoin een beetje kennen zal ook de tip “de tijd gaat snel” op zijn plek vallen. Het Brabants kwartiertje is Antoin namelijk niet vreemd. Hij is maar één keer in zijn leven echt op tijd geweest, en dat was tijdens zijn eigen bevalling.

Antoin is in zijn vrije tijd ook actief in het Heezerse verenigingsleven. Al 35 jaar drumt hij er stevig op los bij de slagwerkgroep van Fanfare Sint Nicasius. Ook heeft hij als slagwerker regelmatig meegedaan bij de Happy Drumsticks tijdens de Heezer ArtiestenAvonden. Sinds zes jaar heeft hij ook het carnavalsleven omarmd en is hij raadslid geworden bij de Kraaienvangers, waar hij nu ook enkele jaren actief is als bestuurslid.

Naast vorst Erwin Roeters en grootvizier Michiel Verhappen zal Antoin worden bijgestaan door zijn adjudant Jeroen van Dijk, tevens raadslid van C.V. de Spruwwejagers uit Mierlo. De hint “hij doet hetzelfde werk als zijn adjudant” was hier een directe verwijzing naar. Jeroen zal komend jaar, samen met zijn vrouw Maike, een eenmalig uitstapje maken naar de Kraaienvangers om zijn boezemvriend het hele carnavalsseizoen bij te staan.

Na de lancering van het prinsenkoppel bracht showgroep Enjoy een prachtige nieuwe dans ten tonele, waarna het tijd was voor de felicitaties en de eerste polonaise van het nieuwe seizoen.

Het motto van de Prins der Kraaienvangers voor carnaval 2018 is:
“Al doet de prins nog zo op zijn gemak, Heeze gaat volledig uit z’n dak!”

De Kraaienvangers wensen Prins Antoin, zijn echtgenote Ingeborg en adjudant Jeroen samen met zijn vrouw Maike een geweldig en onvergetelijk carnavalsseizoen!

Hoofdsponsoren